מגזין הומלס

דברים שחובה לדעת על פנסיית חובה

דברים שחובה לדעת על פנסיית חובה

אין ספק שנרוויח את הפנסיה ביושר אחרי שנים של עבודה. אבל כדי שנוכל לממש את כל התכניות שלנו אנחנו צריכים כסף. הרי התרגלנו לרמת חיים מסויימת ויהיה לנו קשה עד בלתי אפשרי לחיות ללא הכנסה חודשית קבועה. אז מה חשוב לדעת כדי להגיע לרגע הנכסף?

אריאל סודרי 22/07/2019
פיננסים

מי מאיתנו לא דמיין את הרגע שבו יצא לפנסיה? כמעט כולנו חולמים לקום בבוקר בשקט, לשתות את הקפה בנחת, לקרוא עיתון בלי לחץ ובעיקר לעשות מה שמתחשק לנו בלי ללכת לעבודה מידי יום. אולי נירשם לחוגים? אולי ניסע לטיול ארוך בעולם? אולי נעבוד יומיים בשבוע רק "בשביל הנפש"? או שאולי "סתם" נבלה עם המשפחה והנכדים מבלי להתחייב לשום תכנית ארוכת טווח? אין ספק שהתכנונים שלנו על הפנסיה הם טובים ונהדרים, ואין ספק שנרוויח אותם ביושר אחרי שנים של עבודה מאומצת ורציפה. אלא שחשוב לזכור שכדי שנוכל לממש את כל התכניות שלנו אנחנו צריכים כסף. הרי התרגלנו לרמת חיים מסויימת בזכות המשכורת החודשית שלנו ויהיה לנו קשה עד בלתי אפשרי לחיות ללא הכנסה חודשית קבועה.

כאן בדיוק נכנסת לתמונה פנסיית החובה שלנו. מדובר למעשה בהפרשה חודשית קבועה שכל עובד מפריש ממשכורתו, כאשר בתום תקופת העבודה הסכום שנצבר ישמש כסכום שממנו יוכל לחיות בכבוד עד סוף חייו.

ואם אני מתכנן לעבוד כל חיי? האם פנסיית חובה היא באמת חובה?

יש אנשים שלא יכולים לדמיין את עצמם מפסיקים לעבוד, ללא שום קשר למצבם הכלכלי. הם מאמינים שיעבדו עד יומם האחרון ורואים בהפרשות לפנסיה דבר מיותר. אז קודם כל נבהיר שהפרשה חודשית לפנסיה היא חובה. בעבר זה לא היה כך ונוצר מצב לפיו אנשים הגיעו לגיל הפנסיה ללא חסכונות, נקלעו למצב כלכלי קשה, והפכו לנטל על המדינה. כיום החוק גורס כי כל מעסיק חייב להפריש אחוז מסוים משכר העובד לפנסיה, וגם העובד מחויב להפריש אחוז מסוים משכרו. תקנות המדינה בנוגע לפנסיה נועדו להבטיח (עד כמה שניתן) שאנשים יגיעו לגיל מבוגר ויוכלו לחיות בכבוד גם כאשר יפסיקו לעבוד. אז למרות שזה נראה אולי רחוק שנות אור מכם, ולמרות שיש לכם תכניות לעבוד כל חייכם, הפרשות לפנסיה הן בגדר חובה וטוב שכך.

חשבתם פעם מה מרכיב את הפנסיה שלכם? הנה דברים שכדאי לדעת

בהגדרה של הפנסיה יש שלושה מרכיבים עיקריים שלכל אחד מהם יש חשיבות רבה. המרכיב הראשון הוא פנסיית הזיקנה המוכרת לכולנו, שכוללת למעשה את הגמלה שמקבל הפנסיונר כשמגיע לגיל הפרישה. מרכיב נוסף כולל פנסיית נכות או בשמה המוכר יותר "אובדן כושר עבודה". זוהי גמלה שמקבל עובד שאיבד את כושר העבודה שלו במהלך עבודתו וללא קשר לגילו. זה למעשה ביטוח מובנה בתוך קרן הפנסיה וכדאי לוודא שהוא אכן קיים אצלכם ומה התנאים לקיומו. המרכיב האחרון הוא פנסיית שארים וזו בעצם גמלה שתגיע למשפחתו של העובד (אלמנ/ה ויתומים) לאחר מותו. שימו לב שמרכיב זה מגיע רק לאלמנים ויתומים ולא לבן משפחה אחר, ולכן אם אתם רווקים ללא ילדים מומלץ לבקש וויתור על כיסוי שארים ולהגדיל את החיסכון של המרכיבים האחרים.

פנסיה היא תעודת הביטוח שלכם!

אחרי שפירטנו את מרכיבי הפנסיה אתם וודאי מבינים טוב יותר עד כמה היא חשובה ומדוע הוחלט שהיא חובה. קרן הפנסיה היא למעשה חיסכון לטווח ארוך והיא נחשבת להשקעה רווחית ויציבה שמזכה גם בהטבות מס! חשוב לזכור כי לכל אחד תתאים פנסיה אחרת ולא ניתן לדבר על פנסיה אחת שתהיה רלוונטית לכל העובדים. ההמלצה שלנו היא להיעזר בסוכן פנסיוני בעל רישיון שיוכל לספק לכם את המידע הנכון לכם ולהתאים עבורכם קרן פנסיה מדויקת.



אריאל סודרי, סוכן ביטוח פנסיוני ומנהל עסקים
קרן אור סוכנות לביטוח פנסיוני מטפלת בכל תחום הפנסיוני וביטוחי הפרט ומשרתת למעלה מ 3000 לקוחות פרטיים מול ארבע חברות הביטוח הראל, מגדל, מנורה

 

כתבות נוספות


מיטב פיננסים מחזירים לכם את המס שבח ששילמתם על מכירת נכס
מכרתם נכס לאחרונה? סביר להניח ששילמתם מס שבח בגין המכירה, סכום מכובד לכל הדעות שאם רק היה אפשר, הייתם מחזירים לעצמכם.



5 מושגים על משכנתא שכולם צריכים לדעת
משכנתא היא ההלוואה הכי חשובה בחיים שלנו, אבל דווקא בתחום הזה יש ז'רגון שאנחנו לא בדיוק בקיאים בו. רגע לפני הפגישה עם הבנק - הנה מושגי היסוד שיעזרו לכם להתכונן



איך לבחור את רואה החשבון הנכון לעסק
רואה חשבון מספק שירותים שונים אשר נותנים מענה להתנהלות הפיננסית של העסק. בין היתר הוא מסייע בהגשת דו"חות לרשויות, מכין דו"חות פנימיים, משקף לעסק את מצבו הכלכלי ועוזר כשיש צורך לבצע תכנון מס



הר הכסף וכל מה שצריך לדעת בנושא ב2021
הידעתם? למעלה מעשרה מיליארד שקלים בישראל עדיין מוגדרים בתחילת שנת 2021 ככספים אבודים. האם חלק מזה שייך לכם?


 


עוד בהומלס

דירות ונדל"ן

דירות להשכרה

דרושים

דרושים

רכב

רכב יד שניה

יד שניה

יד שניה